Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

MAE: situația copiilor moldoveni reținuți la frontiera Poloniei „a fost rezolvată”

© Sputnik / OsmatescoAutobuz, interior, imagine simbolică
Autobuz, interior, imagine simbolică - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2024
Abonare
MAE: situația copiilor moldoveni reținuți la frontiera Poloniei „a fost rezolvată”
CHIȘINĂU, 30 mart - Sputnik. Ministerul moldovean al Afacerilor Externe informează că situația autocarului cu grupul de copii al corului „Rapsodia”, a fost rezolvată.
„Prin cooperare eficientă cu autoritățile de la Vilnius și Minsk, copiii continuă deplasarea spre casă. Mulțumim tuturor celor implicați, care au contribuit la rezolvarea rapidă a acestei situații. Apreciem sprijinul și profesionalismul corpului diplomatic în acest efort comun. MAE reiterează angajamentul său constant pentru asigurarea siguranței cetățenilor moldoveni, în special în situații dificile și de urgență”, scrie serviciul de presă al instituției.
Corul de copii din Republica Moldova „Rhapsody” a fost reținut de polițiștii de frontieră lituanieni și ținut pentru mai bine de 10 ore la graniță.
Copii se întorceau din Polonia prin Belarus unde au evoluat în cadrul unui concert, dar la întoarcere spre casă, nici Polonia, nici Lituania nu le-a permis trecerea pe motiv că autobuzul vine din Belarus, o „țară agresoare”. Șoferului autobuzului i s-a interzis intrarea explicând că, corul „a reprezentat o amenințare pentru securitatea Lituaniei”.
Potrivit fondatoarei „Rhapsody”, Natalia Barabanșcicova, diplomații moldoveni au sfătuit-o să treacă prin Lituania până în Polonia și apoi să continue drumul spre Republica Moldova.
Artista susține că copiii au stat în autobuz mai mult de 10 ore. Potrivit acesteia, Ministerul de Externe al Moldovei a încercat să rezolve problema pe cale diplomatică, dar autoritățile lituaniene au spus că nu vor accepta autobuzul din „țara agresoare”. Drept urmare, autobuzul a fost întors înapoi în Belarus.
Transport copii, imagine simbolică - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2024
Societate
Reacție stranie la cazul reținerii copiilor moldoveni la frontiera belarus-poloneză
Fluxul de știri
0