Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Polița medicală cu facilități mai poate fi procurată până la sfârșitul acestei săptămâni

© Sputnik / Miroslav RotariМедицинский полис
Медицинский полис - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2024
Abonare
Au mai rămas câteva zile în care prima de asigurare medicală poate fi achitată cu facilități
CHIȘINĂU, 29 mart - Sputnik. Persoanele care se asigură în mod individual mai au posibilitatea să procure, în sumă fixă pentru anul 2024, prima de asigurare obligatorie de asistență medicală cu facilități până la sfârșitul acestei luni.
Până pe 31 martie inclusiv, cetățenii care sunt obligați să achite prima de asigurare în sumă fixă plătesc de la 1014 lei până la 4056 lei, în funcție de categoria din care fac parte.
Polița medicală poate fi achitată prin intermediul Serviciului guvernamental de plăți electronice MPay, iar cei care nu pot achita online o pot face la oficiile poștale, băncile comerciale sau prin intermediul terminalelor de plată ori pot apela la oficiile teritoriale ale CNAM.
Statutul de persoană asigurată în mod individual este acordat de Compania Națională de Asigurări în Medicină din data achitării primei în sumă fixă şi e valabil până pe 31 ianuarie 2025.
Până în prezent, peste 100 de mii de cetățeni au achitat prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală în sumă fixă pentru anul 2024.
Fluxul de știri
0