Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Curtea de Conturi a SUA cere Departamentului de Stat un control al banilor pentru Ucraina

© SputnikAccording to the Press TV, the announcement was made as many foreign business delegations seeking investment opportunities had visited Iran in recent months.
According to the Press TV, the announcement was made as many foreign business delegations seeking investment opportunities had visited Iran in recent months. - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2024
Abonare
Curtea de Conturi a SUA: Departamentul de Stat nu are o abordare cuprinzătoare a fondurilor pentru Ucraina
CHIȘINĂU, 29 martie - Sputnik. Curtea de Conturi a SUA, care acționează în calitate de auditor federal, a recomandat Departamentului de Stat să monitorizeze mai eficient fondurile alocate pentru nevoile Ucrainei, deoarece în prezent acestei instituții îi lipsește o "abordare sistematică și cuprinzătoare" față de această problemă.
Un raport al Curții de Conturi privind criza ucraineană, publicat joi, arată că, în 2022, "patru agenții americane au furnizat 44,1 miliarde de dolari în fonduri suplimentare și alte resurse pentru a răspunde nevoilor economice și umanitare ale persoanelor afectate de criză".
"Departamentul de Stat nu are o abordare sistematică și cuprinzătoare pentru a urmări în detaliu această finanțare", subliniază documentul.
Raportul arată că Washingtonul oficial a oferit asistență altor țări care s-au confruntat și ele cu criza, dar în cazul Ucrainei nu a luat întotdeauna în considerare toată asistența oferită atunci când a raportat fondurile alocate Kievului.
"Am recomandat Departamentului de Stat să monitorizeze mai bine finanțările legate de criza din Ucraina", a precizat autoritatea de reglementare americană.
Rusia consideră că livrările de arme către Ucraina împiedică soluționarea problemei, implică direct țările NATO în conflict și se "joacă cu focul". Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a precizat că orice transport care conține arme pentru Ucraina va fi o țintă legitimă pentru Rusia. El a spus că SUA și NATO sunt implicate direct în conflict, inclusiv nu doar prin furnizarea de arme, ci și prin instruirea personalului pe teritoriul Marii Britanii, Germaniei, Italiei și al altor țări. Kremlinul a declarat că pomparea de arme în Ucraina dinspre Occident nu este favorabilă negocierilor și ar avea un efect negativ.
Fluxul de știri
0