Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Secretarul CEC și-a depus mandatul

© Sputnik / Mihai CarausComisia Electorală Centrală a Republcii Moldova
Comisia Electorală Centrală a Republcii Moldova  - Sputnik Moldova, 1920, 28.03.2024
Abonare
Secretarul Comisiei Electrorale Centrale a depus o cerere de eliberare din funcție.
CHIȘINĂU, 28 mart - Sputnik. Secretarul Comisiei Electorale Centrale, Alexandru Berlinschii, și-a depus cererea de demisie. Documentul a fost expediat în Parlament, potrivit unui comunicat de presă al Legislativului.
Berlinschii a declarat reporterilor că circumstanțele personale l-au determinat să facă acest pas. Declarația urmează să fie analizată de către Legislativ de la Chișinău.
Reamintim că, anterior, Liudmila Lupașco și-a anunțat demisia din funcția de membru al CEC, pe motiv că se stabilește în străinătate. Ulterior, în locul ei în CEC a fost desemnată Rita Lefter-Semașco, șefa de cabinet a fracțiunii PAS.
Alexander Berlinschii a fost ales secretar al Comisiei Electorale Centrale în 2021. Anterior, el a fost șef al Direcției de management alegeri a CEC și șef adjunct al aceleiași direcții. Acesta a fost delegat în cadrul CEC din partea fracțiunii PAS din Parlament.
Durata mandatului de membru al CEC este de cinci ani.
Fluxul de știri
0