Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Premierul Italiei l-a criticat pe Macron pentru ideea de a trimite militari în Ucraina

© AP Photo / Andrew MedichiniGiorgia Meloni
Giorgia Meloni - Sputnik Moldova, 1920, 28.03.2024
Abonare
Meloni a declarat că își exprimă dezacordul față de propunerea lui Macron de a trimite trupe în Ucraina
CHIȘINĂU, 28 martie - Sputnik. Prim-ministrul italian Giorgia Meloni a declarat că și-a exprimat personal dezacordul față de propunerea președintelui francez Emmanuel Macron de a trimite trupe europene în Ucraina, a declarat ea în cadrul unei emisiuni la postul Rete4.
"Nu sunt de acord cu spusele lui Macron, i-am spus acest lucru. Nu sunt de acord cu ele și sunt convinsă că trebuie să fim atenți la ce tonuri folosim", a spus politicianul.
După recentul summit al UE, ziarele au început să publice articole potrivit cărora "Europa se pregătește de război". Potrivit lui Meloni, acest lucru s-a întâmplat din cauză că liderii europeni au făcut un apel prin care cereau o cooperare pentru a depăși criza, dar "era vorba de protejarea populației în cazul unor dezastre naturale".
"Cât timp am fost în opoziție și apoi la guvernare, nu am folosit nici măcar o dată aceste tonuri tocmai pentru că eu cred că la lucrurile serioase trebuie să se răspundă cu seriozitate", a conchis premierul.
La sfârșitul lunii februarie, Macron a declarat că Parisul va face totul pentru a se asigura că Rusia "nu va câștiga acest război". În același timp, el a declarat că șefii de stat europeni au discutat despre posibilitatea de a trimite trupe în Ucraina, dar că nu s-a ajuns încă la un consens.
Ulterior, liderul francez, care a fost aspru criticat atât de aliații din NATO, cât și de liderii tuturor partidelor politice din interiorul țării, și-a descris cuvintele ca fiind atent analizate. Președintele a subliniat, de asemenea, lipsa de "limite și linii roșii" ale republicii în ceea ce privește problema ajutorului acordat regimului de la Kiev.
Comentând remarcile lui Macron, Kremlinul a avertizat că o astfel de evoluție va duce în mod inevitabil la o ciocnire militară directă între Rusia și Alianța Nord-Atlantică.
După cum a subliniat președintele Vladimir Putin într-un interviu acordat jurnalistului Dmitrii Kieliov pentru Russia 1 și RIA Novosti, introducerea contingentului european în Ucraina nu va schimba în niciun fel situația de pe câmpul de luptă și nu va duce decât la consecințe grave pentru autoritățile de la Kiev.
Fluxul de știri
0