Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova va suspenda Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa

© Photo : Parlamentul Republicii MoldovaЗаседание парламента Молдовы 15.01.2023
Заседание парламента Молдовы 15.01.2023 - Sputnik Moldova, 1920, 28.03.2024
Abonare
Legislativul de la Chișinău a inițiat procedura de vot în ce privește suspendarea Tratatului cu privire la forțele armate convenționale în Europa semnat la Paris în 1992
CHIȘINĂU, 28 mart - Sputnik. Republica Moldova va suspenda Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost votat în prima lectură de 60 deputați, anunță biroul de presă al Parlamentului.
„Potrivit notei informative a documentului, necesitatea suspendării Tratatului cu privire la forțele armate convenționale în Europa rezidă din două motive. Mai exact, în 2023, Federația Rusă s-a retras oficial din Tratat, fără a-și onora angajamentul de retragere a trupelor sale din Republica Moldova și Georgia. Un alt motiv al suspendării Tratatului este agresiunea militară a Federației Ruse asupra Ucrainei, țară care, la fel, este membră a Tratatului. În aceste condiții, Ministerul Apărării consideră inutilă continuarea punerii în aplicare a Tratatului”, este menționat în comunicatul instituției.
Documentul urmează a fi examinat de Parlament și în lectura a doua.
Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa a intrat în vigoare în 1992 și impune restricții în ceea ce privește echipamentul militar din Europa și prezența forțelor armate în anumite regiuni sau la granițele dintre state.
Fluxul de știri
0