Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Funcționarii vamali vor fi dotați cu camere de corp

© Photo : Serviciul Vamal al Republicii MoldovaServiciul Vamal desfășoară un proiect pilot de testare a camerelor de corp destinate funcționarilor vamali
Serviciul Vamal desfășoară un proiect pilot de testare a camerelor de corp destinate funcționarilor vamali - Sputnik Moldova, 1920, 28.03.2024
Serviciul Vamal desfășoară un proiect pilot de testare a camerelor de corp destinate funcționarilor vamali. Foto de arhivă
Abonare
Serviciul Vamal a lansat un proiect pilot de testare a unor camere video care vor fi purtate de funcționarii vamali
CHIȘINĂU, 28 mart - Sputnik. Vameșii de la Leușeni participă în cadrul unui proiect pilot înițiat de oficiul central al instituției prin care se va testa echipamentului staționar și cele 24 unități de bodycameră 4G cu care vor fi dotați funcționarii din prima și a doua linie de control, transmite un comunicat al Serviciului Vamal al Republicii Moldova.
Echipamentul este destinat pentru sporirea siguranței proprii în desfășurarea atribuțiilor de serviciu a funcționarilor vamali.
„Astfel, funcționarii vamali au fost instruiți cu privire la utilizarea camerelor și funcționalitățile acestora, ce au drept scop sporirea nivelului de protecție și securitate a funcționarilor vamali în procesul de depistare și documentare a cazurilor de contrabandă și încălcare a legislației vamale”, este menționat în comunicatul instituției.
Potrivit sursei citate, Dispozitivele video corporale vor fi expuse în mod vizibil și deschis în procesul de efectuare a controlului vamal, pentru a descuraja și contracara tentativele de fraudare a legislației vamale. Înregistrarea video va fi pornită în mod obligatoriu la investigarea la fața locului a infracțiunilor și contravențiilor, efectuarea perchezițiilor și atunci când există pericol pentru viața și securitatea funcționarilor vamali.
Aceste mijloace moderne de control au fost donate Serviciului Vamal al Republicii Moldova de către Japan Tobacco International (JTI).
Fluxul de știri
0