Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fermierii au cerut Parlamentului să amâne adoptarea legii privind camerele agricole

© Sputnik / Rodion ProcaПротест фермеров в центре Кишинева, 20.06.2023
Протест фермеров в центре Кишинева, 20.06.2023 - Sputnik Moldova, 1920, 28.03.2024
Abonare
Fermierii spun că legea privind camerele agricole încalcă drepturile lor constituționale.
CHIȘINĂU, 28 martie - Sputnik. Asociația "Forța Fermierilor" solicită deputaților să amâne adoptarea în primă lectură a proiectului de lege privind organizarea și funcționarea camerelor agricole și să-l transmită spre examinare Comisiei pentru agricultură și industrie alimentară.
"Organizația noastră a declarat în repetate rânduri ilegalitatea legii respective în redacția propusă de Ministerul Agriculturii. Pentru noi, proiectul este neconstituțional, încalcă dreptul fundamental la libertatea de asociere, conține multe elemente de imixtiune a organelor de stat în activitatea fermierilor privați și este dificil de implementat din punct de vedere tehnic", a precizat asociația într-un comunicat de presă.
Potrivit fermierilor, versiunea actuală a proiectului de lege conține prevederi conform cărora toți cei care refuză să fie membri ai camerelor agricole nu vor avea dreptul să primească subvenții.
Fluxul de știri
0