Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații partidului interzis "Șor" vor contesta rezultatele alegerilor locale din Moldova

© Sputnik / Rodion ProcaМарина Таубер
Марина  Таубер - Sputnik Moldova, 1920, 28.03.2024
Abonare
Deputații din partidul interzis "Șor" și-au anunțat intenția de a contesta rezultatele alegerilor locale generale.
CHIȘINĂU, 28 martie - Sputnik. Reprezentanții partidului interzis "Șor" intenționează să conteste legalitatea rezultatelor alegerilor locale generale din Moldova din noiembrie 2023, să ceară anularea acestora și organizarea altora noi.
"Sute de oameni au fost privați ilegal de dreptul de a candida la alegeri. În astfel de circumstanțe, nu putem vorbi despre alegeri libere și corecte. Iar legitimitatea rezultatelor alegerilor locale din noiembrie 2023 a fost grav încălcată", a declarat Tauber.
Deputatul a subliniat că după publicarea părții de motivare a deciziei Curții Constituționale, vor fi lansate "procedurile legale de contestare a rezultatelor alegerilor locale din noiembrie 2023".
"Vom solicita anularea rezultatelor și organizarea de noi alegeri locale cu participarea tuturor candidaților posibili în condiții legale și democratice", a mai spus ea.
Fluxul de știri
0