Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CE critică decizia prin care s-a anulat mandatul fostului primar de la Bubueci

© Photo : Partidul Mișcarea Alternativă NaționalăCoraportorul din partea Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei (CALRE), Vladimir Prebilic
Coraportorul din partea Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei (CALRE), Vladimir Prebilic - Sputnik Moldova, 1920, 28.03.2024
Coraportorul din partea Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei (CALRE), Vladimir Prebilic. Foto de arhivă
Abonare
În cadrul unei platforme de discuții la Consiliul Europei a fost discutată decizia autorităților de la Chișinău care au anulat mandatul fostului primar de la Bubuieci
CHIȘINĂU, 28 mart - Sputnik. În cadrul evenimentului „Observarea alegerilor locale în Republica Moldova”, organizat la Consiliul Europei de la Strasbourg, a fost discutat în speță cazul fostului primar de la Bubuieci, Leonid Umaneț, care a fost lipsit de mandatul său în urma unei decizii a Comisiei Electorale Centrale, se anunță în comunicatul MAN.
La acest eveniment a participat Coraportorul din partea Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei (CALRE), Vladimir Prebilic care în timpul intervenției sale a specificat că, criteriul în baza căruia domnul Umaneț a fost declarat ineligibil după alegeri, și anume neclaritățile legate de dovada studiilor acestuia, nu era necesar pentru eligibilitate.
„Am fost îngrijorați să auzim despre cazul domnului Umaneț, care a fost ales în funcția de primar al comunei Bubuieci. Dar, care în urma unor decizii contradictorii a fost declarat ineligibil după ziua alegerilor din cauza unor neclarități cu privire la dovada studiilor acestuia, care făceau parte din criteriile de eligibilitate. Adițional acestui criteriu de eligibilitate care nu era necesar, considerăm că dosarul domnului Umaneț a fost administrat corect și că astfel de decizii referitor la ineligibilitatea unui candidat trebuie să fie luate înainte de ziua alegerilor”, a declarat Vladimir Prebilic.
În Raportului Misiunii de Observare a Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei a fost menționat cazul lui Leonid Umaneț.
„CALRE consideră acest caz un abuz de putere din partea organelor electorale și condamnă faptul că este pusă în pericol previzibilitatea deciziilor lor”.
Fluxul de știri
0