Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul moldovean este în vizită de lucru la București

© Sputnik / Rodion ProcaDorin Recean
Dorin Recean - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2024
Abonare
În capitala României, o delegație guvernamentală moldovenească va participa la forumul Capital Bridges.
CHIȘINĂU, 27 martie - Sputnik. Prim-ministrul Dorin Recean efectuează o vizită de lucru la București, a anunțat marți purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, în cadrul unui briefing.
El a precizat că premierul va participa la un eveniment organizat de Bursa de Valori București împreună cu parteneri din Republica Moldova și România.
„Este o continuare a primului astfel de eveniment de mare succes care a avut loc în anul 2022. Evenimentul promovează cooperarea economică solidă și interconectarea piețelor de capital dintre Republica Moldova și România”, a precizat Daniel Vodă.
În cadrul forumului sunt programate discursuri ale președintelui Senatului României, Nicolae Ciucă, președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, premierului României, Marcel Ciolacu, precum și ale președintelui BERD, Odile Renault-Basso (prin legătură video) și ale șefilor băncilor naționale din ambele țări, Mugur Isărescu și Anca Dragu.
„Participanții vor mai discuta reformele macroeconomice, oportunități de investiții și progrese în sectorul bancar din Moldova, creând terenul pentru îmbunătățirea relațiilor economice bilaterale în contextul aderării Republicii Moldova la UE și sprijinului colosal pe care îl oferă România în acest sens”, a precizat purtătorul de cuvânt al executivului.
Din delegația guvernului moldovean mai fac parte miniștrii Dumitru Alaiba și Petru Rotaru.
Fluxul de știri
0