Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

"Lăsați-ne să trăim, nu să supraviețuim": Opoziția a protestat în susținerea pensionarilor

© Sputnik / OsmatescoBlocul Comuniștilor și Socialiștilor protestează în fața Ministerului Muncii și Protecției Sociale
Blocul Comuniștilor și Socialiștilor protestează în fața Ministerului Muncii și Protecției Sociale - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2024
Blocul Comuniștilor și Socialiștilor protestează în fața Ministerului Muncii și Protecției Sociale. Foto de arhivă
Abonare
Opoziția a organizat un miting de protest în fața clădirii Ministerului Muncii și Protecției Sociale.
CHIȘINĂU, 27 martie - Sputnik. Susținătorii și deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au organizat un miting de protest în apropierea clădirii Ministerului Muncii și Protecției Sociale împotriva politicii antisociale promovate de PAS.
Vlad Batrîncă, vicepreședintele Parlamentului și șeful fracțiunii BCS, a declarat că opoziția cere ca Guvernul să indexeze pensia, așa cum prevede legea, în funcție de rata inflației.
"Legile nu se discută, ele se aplică. Legile sunt aceleași pentru toată lumea, atât pentru Recean, cât și pentru Sandu. Autoritățile doar au băgat mâna în buzunarele pensionarilor. Este o rușine! Cerem ca oamenii să primească ceea ce li se cuvine", a subliniat Batrincea.
El a fost susținut și de deputatul BCS Alla Darovannia.
"Niciodată nu a fost atâta sărăcie în această țară. Și ni se spune că o indexare de 6% este un paradis, foarte mult și bine. Nu, șase la sută este o bătaie de joc. Inflația medie pentru anul trecut a fost de cel puțin 13%", a declarat deputatul.
Ea a cerut guvernului să demisioneze.
Republica Moldova primește foarte multe împrumuturi și asistență, iar astăzi autoritățile cheltuiesc milioane de lei pe armament, pe propriile salarii și pe creșterea personalului din instituțiile statului, dar nu se gândesc la cetățenii noștri, a declarat deputatul BCS Diana Caraman.
Potrivit ei, Ministerul Muncii și Protecției Sociale din Moldova, care ar trebui să protejeze cetățenii țării, pur și simplu scuipă pe lege și pe principiile morale.
"Recent, într-un interviu, ministrul Muncii și Protecției Sociale a spus că înțelege că o astfel de indexare este insuficientă, înțelege că pensionarii au o viață dificilă. Dar ce face el pentru a schimba situația? Ce a făcut el pentru a face dreptate măcar în această chestiune?", a declarat Caraman.
Oamenii au ieșit să protesteze nu de la o viață bună, dar oamenii în vârstă, pensionarii, trebuie să iasă în stradă și să ceară dreptate și o indexare decentă a pensiilor a remarcat la miting deputatul Vladimir Odnostalko.
"Guvernul are bani pentru a mări salariile miniștrilor, pentru a mări bugetul armatei. Guvernul PAS preferă să cumpere o mie de gloanțe decât să ofere o pâine unui pensionar", a subliniat deputatul.
Fluxul de știri
0