Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ex-ministru francez despre declarațiile lui Macron: Este o provocare a "copilului rege"

© AFP 2024 / PHILIPPE WOJAZEREmmanuel Macron
Emmanuel Macron - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2024
Emmanuel Macron. Foto de arhivă
Abonare
Declarațiile lui Macron, despre intenția de a trimite trupe militare franceze în Ucraina, până în prezent continuă să creeze rumoare în rândurile elitelor din Occident
CHIȘINĂU, 27 mart - Sputnik. Fostul ministru francez al Apărării, Hervé Morin, a comentat declarațiile președintelui Franței în ce privește intențiile sale de a trimite trupe militare în Ucraina.
"Este o provocare a "copilului rege"", a declarat fostul ministru francez.
Astfel, el consideră că intervenția în Ucraina va diviza societatea franceză și va ridica semne de întrebare chiar și în țările NATO din cauza "provocărilor inutile și periculoase contra unei puteri nucleare ca Rusia".
"Macron este un narcisist. Așa cum se întâmplă adesea cu narcisiștii, există întotdeauna performanțe inutile", a încheiat fostul oficial militar.
Recent, agenția americană de știri , Bloomberg a publicat un articol unde menționează că declarațiile lui Macron a înfuriat și pe oficialii din SUA.
„Controversatul comentariu a atras reproșuri rapide din partea cancelarului german Scholz și a înfuriat oficialii americani, care spun că o astfel de mișcare ar putea provoca chiar o ciocnire cu Moscova”, se spune în articol, fiind citată o sursă care a solicitat anonimatul.
Fluxul de știri
0