Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Curtea Supremă de la Londra cere din partea SUA garanții pentru Assange

© Sputnik / Жанна Манукян / Acțiune de susținere a lui Julian Assange la Londra / Accesați arhiva multimediaAcțiune de susținere a lui Julian Assange la Londra
Acțiune de susținere a lui Julian Assange la Londra - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2024
Acțiune de susținere a lui Julian Assange la Londra
Abonare
Curtea Supremă de la Londra cere SUA garanții pentru Assange
CHIȘINĂU, 27 mart - Sputnik. Curtea de la Londra, ca parte a deciziei în cazul lui Assange, i-a dat guvernului american trei săptămâni pentru a oferi suficiente garanții că, în timpul procesului din SUA, jurnalistul se poate baza pe amendamentul privind libertatea de exprimare.
De asemenea, Washingtonul trebuie să se asigure că Assange nu va fi dezavantajat în proces din cauza cetățeniei sale și că nu va fi condamnat la moarte.
Dacă aceste garanții nu vor fi oferite, Assange va primi dreptul de a face recurs, după care va avea loc o nouă audiere în apel.
În acest context, soția lui Assange a cerut Statelor Unite să renunțe la acuzațiile împotriva lui Assange și să închidă cazul mai degrabă decât să ofere „garanțiile” cerute de instanță.
O susținătoare a lui Assange vorbește la un eveniment public  - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2024
Internațional
Instanța supremă de la Londra decide dacă Assange va fi sau nu extrădat
Fluxul de știri
0