Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chișinăul își intensifică politica de sugrumare a economiei transnistrene - Beliakov

Oleg Beliakov - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2024
Oleg Beliakov. Foto de arhivă
Abonare
Șeful delegației transnistrene la CUC a vorbit despre încercările Chișinăului de a exercita presiuni economice asupra Tiraspolului.
CHIȘINĂU, 27 martie - Sputnik. Autoritățile de la Chișinău și-au intensificat politica de sugrumare a economiei regiunii transnistrene și de provocare a crizei sociale, însă astfel de măsuri contrazic categoric obiectivele de realizare a păcii în regiune.
Acest lucru a fost declarat de către șeful delegației transnistrene în Comisia Unificată de Control, Oleg Beliakov, în cadrul conferinței internaționale "Transnistria în realitatea confruntărilor geopolitice: blocada - 2024".
El a menționat că actuala tentativă din partea Chișinăului nu este prima din perioada anilor de desfășurare a operațiunii de menținere a păcii pe Nistru. Aceste restricții impuse, în opinia autorităților din Moldova, după cum a subliniat Beliakov, vor duce la reintegrare.
"Trebuie remarcat faptul că astfel de acțiuni n-au avut un succes deosebit. Dar, începând cu 1 ianuarie 2024, această situație a devenit deosebit de acută", a declarat Beliakov.
"Astfel de acțiuni pot duce, în cele din urmă, la o nouă rundă de tensiune extrem de nedorită în regiune, care va afecta, fără îndoială, toți cetățenii care locuiesc pe ambele maluri ale Nistrului", a adăugat copreședintele CUC din Transnistria.
El a subliniat că, procedând astfel, Chișinăul oficial încalcă flagrant acordul din 1992 privind reglementarea pașnică a conflictului transnistrean.
Fluxul de știri
0