Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Zaharova a comentat declarația lui Borrell despre „dragostea” pentru Ucraina

© Photo : Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaMaria Zaharova
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2024
Maria Zaharova
Abonare
Zaharova a comentat declarația lui Borrell despre „dragostea” pentru Ucraina
CHIȘINĂU, 26 mart – Sputnik. Maria Zaharova a comentat declarația lui Josep Borrell, care afirmase recent că UE susține Ucraina nu din dragoste, ci pentru că are în asta proproiile sale interese.
„Pentru prima dată un reprezentant al regimurilor occidentale a vorbit atât de deschis despre esența a ceea ce se întâmplă”, a menționat Zaharova.
„Chestia nu constă în "dragostea pentru ucraineni", pe care occidentalii i-au distrus practic. Ci în dorința Statelor Unite de a-și menține hegemonia, care se cam stinge în relațiile internaționale. Nu a mai rămas nici o urmă de constructivism în abordarea americană a relațiilor internaționale. Liberal-democrații știu doar să distrugă ", crezând că această abilitate este o nouă garanție a dominației. Iar sarcina Uniunii Europene în stadiul actual este de a da la mână cartușele achiziționate cu banii propriilor cetățeni, a căror părere nu a fost cerută de nimeni”, a menționat Zakharova.
Anterior într-un interviu pentru CNN, Josep Borrell a spus că UE „sprijină Ucraina nu din dragoste pentru poporul ucrainean, ci pornind de la propriile interese”.
Flagul UE  - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2024
Internațional
UE a încetat cooperarea cu Rusia în domeniul securității, dar admite că o va relua
Fluxul de știri
0