Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Creditul Agricol de Urgență, 90 de cereri în sumă totală de peste 33 milioane lei

© Sputnik / OsmatescoTehnică agricolă, protest, fermieri moldoveni
Tehnică agricolă, protest, fermieri moldoveni - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2024
Abonare
Creditul Agricol de Urgență: 90 de cereri recepționate în sumă totală de peste 33 milioane lei, anunță MAIA
CHIȘINĂU, 26 mart - Sputnik. În perioada 1-25 martie, potrivit Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, au fost recepționate 90 de solicitări pentru Creditul Agricol de Urgență, un instrument financiar conceput pentru agricultorii micro și mici care cresc cereale. Dintre acestea, 80 au fost acceptate, iar altele 10 sunt în lucru. Până în prezent, valoarea totală solicitată este de 33.1 milioane lei. Potrivit ODA, procesul de emitere a garanției din partea ODA nu depășește două zile lucrătoare, cu condiția că toate actele prezentate sunt corecte și complete, anunță oficial Miniaterul Agriculturii și Industriei Alimentare.
Agricultorii pot obține credite cu o valoare maximă de 500.000 lei, fiind garantate de stat în proporție de 90%. Instrumentul poate fi accesat inclusiv de către cei a căror credite sunt plasate în categoria substandard, conform prevederilor BNM.
Pentru a beneficia de acest credit, agricultorii se adresează băncilor comerciale, până pe 31 mai 2024. Solicitările agricultorilor sunt evaluate conform procedurilor individuale ale băncii. Solicitarea garanției de stat se realizează, la fel, prin intermediul băncilor.
Justiție Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2024
Politică
Un nou scandal de proporții a pătat grav vettingul și prevetingul moldovenesc
Fluxul de știri
0