Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele Parlamentului este în vizită oficială la Riga

© Sputnik / Rodion ProcaIgor Grosu
Igor Grosu - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2024
Abonare
Igor Grosu în perioada 25-26 martie 2024 se va afla în vizită oficială în Republica Letonia
CHIȘINĂU, 25 mart - Sputnik. Șeful Legislativului de la Chișinău, începând de astăzi, se află în vizită oficială în Letonia, anunță un comunicat al instituției.
„Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va efectua o vizită oficială în Republica Letonia, în perioada 25-26 martie 2024, la invitația omologului său de la Riga”, se menționează în comunicat.
Igor Grosu, potrivit sursei citate, se va întâlni cu conducerea Letoniei – Președintele țării, Edgars Rinkēvičs, Președinta Saeima, Daiga Mieriņa, și Prim-ministra Evika Siliņa.
De asemenea, cei doi președinți de Parlament, Igor Grosu și Daiga Mieriņa, vor susține o conferință de presă.
„Agenda vizitei mai include discuții cu președinții comisilor parlamentare afaceri europene și afaceri externe, cu reprezentanții Instituției de Răspuns la Incidentele de Securitate în Tehnologia Informației din Republica Letonia, precum și participarea la o ceremonie de depuneri de flori la Monumentul Libertății de la Riga. Tradițional, Președintele Parlamentului se va întâlni și cu cetățenii moldoveni care locuiesc, învață sau muncesc în Letonia”, mai este precizat în comunicat.
Din componența delegației parlamentare care îl va însoți pe șeful legislativului la Riga fac parte deputații Alina Dandara, Președinta Grupului de prietenie cu Republica Letonia, și Mihail Druță, membru al Comisiei politică externă și integrare europeană.
Fluxul de știri
0