România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

În România este marcată astăzi Ziua Națională a Pădurilor

Pădure, imagine din arhivă
Pădure, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2024
Abonare
În România este marcată astăzi Ziua Națională a Pădurilor
CHIȘINĂU, 25 mart – Sputnik. În România este marcată astăzi Ziua Națională a Pădurilor, sărbătoare națională instituită în urmă cu șapte ani cu scopul de a creşte gradul de responsabilizare asupra gestionării, conservării şi dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de păduri.
Evenimentele se desfăşoară în cadrul "Lunii plantării arborilor", care are loc, în fiecare an, între 15 martie şi 15 aprilie.
În această campanie de împăduriri de primăvară, care se suprapune parțial cu ”Luna Plantării Arborilor”, Regia Națională a Pădurilor - Romsilva va planta 23 de milioane de puieți forestieri în fondul forestier proprietatea publică a statului și va regenera natural peste 6.400 de hectare, iar artificial, prin lucrări de împăduriri, alte 2.600 de hectare.
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.
Puieți de arbori - Sputnik Moldova, 1920, 20.03.2023
Republica Moldova
Angajații Ministerului Mediului au plantat într-o singură zi o viitoare pădure
Fluxul de știri
0