Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Cine a comandat crima, concluzii. Ședință cu Putin după atacul terorist de la Crocus

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaZi de doliu național în Rusia, memorial improvizat la locul atacului terorist de la Crocus City Hall
Zi de doliu național în Rusia, memorial improvizat la locul atacului terorist de la Crocus City Hall - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2024
Zi de doliu național în Rusia, memorial improvizat la locul atacului terorist de la Crocus City Hall
Abonare
Vladimir Putin a avut o întâlnire cu privire la măsurile luate după atacul terorist de la Crocus
CHIȘINĂU, 25 mart – Sputnik. Atacul asupra Crocus City a fost comis de islamişti radicali, însă Moscova este interesată de cei care au comandat crima, a spus Vladimir Putin la întâlnirea de azi privind măsurile luate după atacul terorist.
„Știm că această crimă a fost comisă cu mâinile islamiștilor radicali, cu a căror ideologie chiar lumea islamică luptă de secole. <...> Ne interesează cine este clientul”, a subliniat el.
Potrivit președintelui rus, acum Statele Unite, prin diverse canale, încearcă să convingă toată lumea că nu ar exista nicio urmă ucraineană în această crimă, că ISIS* (organizație teroristă interzisă în Rusia) este în spatele ei. El a adăugat că este necesară obținerea de răspunsuri la multe întrebări, în special, dacă islamiștii au decis cu adevărat să lovească Rusia și cine ar putea beneficia de acest act de intimidare.
De asemenea, șeful statului rus a numit atacul terorist verigă într-o serie întreagă de încercări ale celor care luptă cu Moscova din 2014 cu mâinile regimului neo-nazist de la Kiev. Scopul acestui lucru este de a semăna panică în societate, a subliniat el. Putin a adăugat că cei care susțin Kievul nu vor să fie complici la teroare, dar rămân multe întrebări deocamdată fără răspuns. Potrivit acestuia, este necesar să se afle de ce infractorii au încercat să fugă în Ucraina după atac și cine îi aștepta acolo.
Președintele a exprimat, de asemenea, condoleanțe familiilor și prietenilor victimelor și a urat vindecare răniților. El a mulțumit tuturor celor care au ajutat victimele. Potrivit lui Putin, rușii au arătat un exemplu de adevărată solidaritate, coeziune și sprijin reciproc.
„Cei care au planificat acest atac terorist sperau să semene panică și discordie în societatea noastră, dar au fost întâmpinați cu unitate și hotărâre să reziste acestui rău”, a spus el.
Șeful statului rus a mai adăugat că, în ciuda durerii generale, a durerii și a dorinței legitime de a pedepsi infractorii, ancheta trebuie efectuată în mod obiectiv și fără părtinire.
* Organizație teroristă interzisă în Rusia.
Sala de festivități Crocos City Hall - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2024
Rusia
Toți cei patru teroriști care au tras în Crocos City Hall au fost arestați
Fluxul de știri
0