Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Chișinăul acuză Rusia în contextul atacului cu dronă de lângă Tiraspol

© Sputnik / Miroslav RotariClădirea Guvernului RM
Clădirea Guvernului RM - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2024
Abonare
Chișinăul acuză Rusia în contextul atacului cu dronă de lângă Tiraspol
CHIȘINĂU, 25 mart - Sputnik. Biroul Politici de Reintegrare al Republicii Moldova, cu referire la incidentul atacului cu dronă asupra unei unități militare din regiunea ransnisteană, soldat cu distrugerea unui elicopter, precizează într-un comunicat de presă că „în perioada următoare se pun la cale mai multe astfel de acțiuni de către Federația Rusă, în perimetrul regiunii transnistrene și al Zonei de Securitate”.
Biroul se referă la acțiuni asemeni incidentului recent din regiunea transnistreană, în care a fost implicat un elicopter militar și despre care Biroul politici de reintegrare susține că ar fi un montaj video.
„În lipsa posibilității de a ataca militar Republica Moldova, astfel de acțiuni au scopul de a crește panica, de induce neîncredere în societate și de a slăbi economia. Accentuăm că asemenea acțiuni nu au consecințe reale și nu reprezintă un pericol real pentru cetățeni, ci sunt planificate doar pentru a speria oamenii”, se menționează în comunicatul de presă.
Dronă, imagine simbolică - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2024
Republica Moldova
Atac cu dronă în Transnistria, urmat de o explozie și de un incendiu
Fluxul de știri
0