Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Parlamentul European a votat pentru introducerea transferurilor bancare instante în UE

Euro - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2024
Abonare
Parlamentul European a votat în unanimitate o inițiativă legislativă care va îmbunătăți considerabil sistemul de plăți bancare din interiorul Uniunii Europene, și din alte țări membre al Spațiului Economic European.
CHIȘINĂU, 24 mart - Sputnik. Conform noilor reguli, toate transferurile în euro din întreaga Uniune Europeană vor trebui finalizate în 10 secunde, indiferent de zi sau ora din zi. Această regulă vizează și acele state membre ale UE în care euro nu este moneda națională (de exemplu, Polonia).
Pentru aceștia se va prevedea o perioadă de tranziție mai lungă și se va face o excepție pentru transferurile care se efectuează în afara programului de lucru.
Noua regulă va intra în vigoare la 20 de zile de la publicarea oficială. În total, instituțiile financiare din UE vor avea la dispoziție 9 luni pentru a se pregăti pentru includerea transferurilor instant și 18 luni pentru a le trimite.
În același timp, nu se va putea percepe un comision mai mare.
Fluxul de știri
0