Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova și Ucraina ar putea înființa echipe de patrulare pentru a combate migrația ilegală

© Sputnik / OsmatescoAdrian Efros
Adrian Efros - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2024
Adrian Efros. Foto de arhivă
Abonare
Republica Moldova este gata să instituie patrule comune cu Ucraina pentru a combate migrația ilegală a eschivatorilor ucraineni.
CHIȘINĂU, 24 martie - Sputnik. Ministrul moldovean de Interne, Adrian Efros, a declarat că Chișinăul este gata să reia patrulări comune la frontiera cu Ucraina pentru a combate migrația ilegală a evazioniștilor ucraineni.
"Bineînțeles, fiecare încearcă să-și salveze viața, iar cel mai des trec ilegal frontiera de stat bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani", a declarat Efros.
Potrivit lui, în fiecare săptămână partea moldovenească efectuează una sau două operațiuni pentru a depista diferite scheme de migrație.
"Încercăm să stabilim o legătură mai strânsă cu colegii noștri din Ucraina, iar noi personal am discutat cu ministrul ucrainean de interne problema restabilirii patrulării comune în regiunea transnistreană din partea ucraineană. În acest fel, vom preveni și limita această migrație ilegală", a declarat Efros pentru Ziarul de Gardă.
Totodată, el a recunoscut că în aceste scheme sunt implicați uneori și ofițeri ai Poliției de Frontieră din Republica Moldova, printre altele.
"Aici nu facem distincție dacă este vorba de un civil sau de un ofițer al Poliției de Frontieră. Investigațiile sunt efectuate în privința tuturor celor care au încălcat legea", a subliniat ministrul.
Fluxul de știri
0