Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova participă la forumul instituțiilor pentru afaceri comunitare ale parlamentelor UE

© Sputnik / Mihai CarausParlametul Republicii Moldova
Parlametul Republicii  Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2024
Parlametul Republicii Moldova. Foto de arhivă
Abonare
Un deputat moldovean va participa la o reuniune a șefilor Conferinței organelor specializate în afaceri comunitare ale parlamentelor din UE
CHIȘINĂU, 24 martie - Sputnik. Deputatul moldovean Ina Coșeru din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) va participa la conferința șefilor comisiilor din parlamentele statelor membre ale Uniunii Europene responsabile de interacțiunea în cadrul UE (COSAC). În parlamentul moldovean, Cosheru conduce Comisia pentru politică externă și integrare europeană.
Participanții la reuniune vor audia raportul semestrial al COSAC privind rolul și activitatea parlamentelor europene în perioada 2019-2024 și perspectivele agendei strategice pentru perioada 2024-2029. Raportul va aborda, de asemenea, aspecte legate de politica de gen și de reprezentarea femeilor și bărbaților în parlamente.
Forumul va discuta, de asemenea, problemele legate de autonomia strategică, competitivitatea și sustenabilitatea acesteia.
În același timp, în marja conferinței, Kosheru va avea întâlniri bilaterale cu oficiali și colegi din diferite țări.
Evenimentul va avea loc între 24 și 26 martie la Bruxelles, în clădirea Parlamentului European.
COSAC este un forum înființat în 1989 pentru cooperare, schimb de informații și bune practici între parlamentele naționale ale statelor membre ale UE și Parlamentul European.
Fluxul de știri
0