Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Comuniștii greci au oprit un tren care transporta tancuri americane

© AP Photo / Mindaugas KulbisTancuri americane Abrams. Fotografie de arhivă
Tancuri americane Abrams. Fotografie de arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2024
Tancuri americane Abrams. Fotografie de arhivă. Foto de arhivă
Abonare
Comuniștii greci opresc un tren care transporta tancuri americane în Alexandroupolis
CHIȘINĂU, 24 martie - Sputnik. Membri ai Partidului Comunist din Grecia (CPG) și ai organizației sale de tineret CNE au oprit un tren care transporta tancuri americane din portul Alexandroupolis spre Bulgaria și l-au forțat să se întoarcă, a anunțat site-ul de știri al Partidului Comunist 902.gr.

"Membri ai KKE și KNE au blocat trenul în gara din Alexandroupolis. Aceștia au stat în fața trenului cu bannere și steaguri și au forțat trenul să oprească. Ei au cerut ca acesta să se întoarcă și ca ucigașii SUA-NATO să plece din Alexandroupolis și din întreaga regiune", este relatat pe site-ul comuniștilor greci.

Portalul a mai precizat că acțiunea a avut succes, iar vehiculele militare au fost forțate să se retragă. Trenul cu tancurile americane s-a întors..

"Retragerea trenului a fost întâmpinată prin scandarea sloganului "Când poporul nu se pleacă, chiar și trenurile se întorc înapoi". Pe bannere se putea citi: "Nici o misiune militară dincolo de granițe. Puneți capăt implicării țării în războaiele SUA, NATO și UE. Speranță în lupta poporului", se arată pe site.

Comuniștii spun că Alexandroupolis este portul popoarelor, ei au condamnat transformarea Alexandroupolisului într-o imensă bază NATO.
"Condamnăm folosirea portului, a rețelei feroviare, a taberelor din această zonă NATO de către călăii popoarelor, care în aceste zile, cu trenuri și sute de camioane, transportă echipamente militare periculoase la granița cu Bulgaria", a declarat Stavros Bazas, membru al comitetului regional al CPG pentru Macedonia de Est și Tracia.
El a condamnat, de asemenea, guvernul grec pentru că a transferat sisteme de arme necesare pentru apărarea țării către guvernul reacționar al lui Vladimir Zelenski.
Pe tancuri, comuniștii au scris cu vopsea roșie "Ucigași, mergeți acasă".
Fluxul de știri
0