Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Senatul SUA a votat proiectul de buget pentru 2024 în valoare de 1,2 trilioane de dolari

© AP Photo / Manuel Balce CenetaКапитолий США во время заката (12 ноября 2019). Вашингтон
Капитолий США во время заката (12 ноября 2019). Вашингтон - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2024
Abonare
Senatul SUA aprobă proiectul de buget de 1.200 de miliarde de dolari, evitând un shutdown
CHIȘINĂU, 23 mart - Sputnik. Senatul SUA, după Camera Reprezentanților, a susținut proiectul de lege care prevede alocarea a circa 1,2 trilioane de dolari până la sfârșitul anului fiscal, evitând astfel un shutdown, rezultă din transmisiunea votului.
74 de senatori s-au pronunțat în favoarea inițiativei, iar 24 de legislatori s-au opus.
Documentul prevede, de asemenea, alocarea a 300 de milioane de dolari Ucrainei, precum și a 3,3 miliarde de dolari pentru Israel.
Președintele american Joe Biden a semnat un nou buget temporar pentru a înlocui bugetul pe termen scurt anterior, la 22 martie, legislatorii trebuie să cadă de acord asupra celei de-a doua părți a creditelor pentru apărare, finanțe, securitate internă și operațiuni externe, în caz contrar agențiile responsabile riscă să fie suspendate.
Shutdown în SUA se referă la încetarea operațiunilor agențiilor guvernamentale din cauza lipsei de finanțare. Într-un astfel de scenariu, angajații guvernamentali implicați în activități critice sunt forțați să își îndeplinească în continuare sarcinile fără a fi plătiți, în timp ce alții sunt puși în concediu forțat.
Fluxul de știri
0