Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministrul Apărării:Moldova nu-și poate permite să cumpere un sistem de apărare antiaeriană

© Sputnik / Mihai CarausAnatolie Nosatîi
Anatolie Nosatîi - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2024
Abonare
Nosatîi a precizat ce sumă din bugetul Ministerului Apărării va fi cheltuită pentru sistemul de apărare antiaeriană pentru Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 23 martie - Sputnik. Moldova nu-și poate permite să cumpere un sistem de apărare antiaeriană, deoarece costul unui astfel de sistem depășește bugetul anual al Ministerului Apărării. Acest lucru a fost declarat de către șeful Ministerului Apărării, Anatolie Nosatii, ca răspuns la întrebarea unui jurnalist despre cât costă sistemul de apărare antiaeriană și ce pondere are această sumă în bugetul apărării Republicii Moldova.
Nosatii a răspuns că este vorba de "cifre mari pe care bugetul Republicii Moldova nu le poate acoperi la moment".
"Bugetul Ministerului Apărării este de mai puțin de două miliarde de lei, adică aproximativ 100 de milioane de euro în acest moment ... Un sistem cu o rază de 20-30 km ar depăși bugetul Armatei Naționale într-un an", a declarat șeful Ministerului Apărării la TV8.
Potrivit lui, ar fi ideal să fie achiziționat sistemul Patriot, dar acesta "costă miliarde".
"Ne concentrăm pe ceea ce putem. Și acestea sunt alte sisteme care ne vor permite să protejăm infrastructura critică", a spus Nosatîi .
Fluxul de știri
0