Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Moldoveni din Rusia: autoritățile moldovene au uitat de noi

© SputnikFestivalul „Mărțișor” la Moscova
Festivalul „Mărțișor” la Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2024
Festivalul „Mărțișor” la Moscova
Abonare
Moldoveni din Rusia: autoritățile moldovene au uitat de noi
CHIȘINĂU, 22 mart – Sputnik. Autoritățile moldovenești au uitat de compatrioții care locuiesc în Federația Rusă, sărbătoarea ”Mărțișorului”, cu sprijinul autorităților moldovenești, se desfășoară doar în Europa , a declarat președintele Consiliului obștesc al Centrului Cultural al Moldovei la Moscova, Elena Horozova.
Ea a spus că la festivalul ”Mărțișor” de la Moscova s-au adunat moldoveni din mai multe regiuni ale Rusiei. Împreună cu părinții lor au venit și mulți copii.
„Aceștia sunt copii născuți pe teritoriul Rusiei, dar părinții lor sunt moldoveni. Adică noi le transmitem copiilor cultura și tradițiile noastre", a spus Horozova.
Azi la sala mare de concerte „Cosmos” din Moscova a avut loc festivalul „Mărțișor” din Rusia. Oaspeții, printre care nu sunt doar reprezentanți ai diasporei moldovenești din Rusia, ci și reprezentanți ai zeci de alte naționalități, au dansat „Hora” și „Jocul” fără a mai aștepta să fie invitați.
Evenimentul a fost organizat fără sprijinul autorităților de la Chișinău.
Mitropolitul Moldovei Vladimir - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2024
Moldova și Rusia
Mitropolitul Vladimir a fost operat la Moscova
Fluxul de știri
0