Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gherasimov: Consiliul European apreciză progresele Moldovei și Ucrainei

© Sputnik / Rodion ProcaCristina Gherasimov
Cristina Gherasimov - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2024
Cristina Gherasimov
Abonare
Cristina Gherasimov: Consiliul European apreciză progresele Moldovei și Ucrainei
CHIȘINĂU, 22 mart - Sputnik. Vicepremierul moldovean pentru Integrarea Europeană, Cristina Gherasimov, după ultima vizită la Bruxelles, a declarat că în UE conducătorii ar fi încântați de progresele Moldovei și Ucrainei.
E vorba despre pașii făcuâi de Chișinău și Kiev pe placul Bruxelles-ului.
„Consiliul European apreciază progresul înregistrat de Ucraina și Republicii Moldova în îndeplinirea reformelor necesare pe calea aderării la Uniunea Europeană. Statele membre invită Consiliul să adopte cadrul de negociere în mod rapid și să întreprindă următorii pași fără întârziere. Salutăm decizia și ne dorim o lansare a acestui cadru cât mai rapid, cât și organizarea în timpul cel mai apropiat a primei conferințe interguvernamentale, care să marcheze lansarea oficială a negocierilor de aderare”, a declarat Gherasimov.
Demnitarul nu a precizat dacă în discuțiile cu Bruxelles-ul reprezentanții PAS vorbesc despre modul în care au instituit cenzura și despre persecuția oponenților politici.
Mihai Popșoi - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2024
Politică
Popșoi la Bruxelles: o serie de întrevederi la nivel înalt
Fluxul de știri
0