Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Cum s-a desfășurat festivalul „Mărțișor” la Moscova

© SputnikFestivalul „Mărțișor” la Moscova
Festivalul „Mărțișor” la Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2024
Festivalul „Mărțișor” la Moscova
Abonare
La Moscova s-a desfășurat festivalul „Mărțișor”
CHIȘINĂU, 22 mart – Sputnik. Sala mare de concerte „Cosmos” din Moscova a înflorit cu flori roșii și albe la festivalul „Mărțișor” din Rusia. Oaspeții, printre care nu sunt doar reprezentanți ai diasporei moldovenești din Rusia, ci și reprezentanți ai zeci de alte naționalități, dansează „Hora” și „Jocul” fără a mai aștepta să fie invitați.
„Sperăm că lucrurile se vor îndrepta, suntem doar pentru prietenie și un viitor comun” - astfel a comentat actualele relațiile moldo-ruse președintele organizației locale Autonomia Național-Culturală a Moldovenilor „Pruț” (or. Reazan), Viorel Crețu.
„Sperăm cu toții că lucrurile se vor îndrepta, pentru că suntem totuși un popor prietenos, așa cum spun toți, suntem frați. Suntem doar pentru relații bune, pentru un viitor comun", a declarat Crețu.
© PhotoFestivalul „Mărșișor” la Moscova
Всероссийский фестиваль Мэрцишор - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2024
Festivalul „Mărșișor” la Moscova
El și-a exprimat regretul că autoritățile moldovenești au decis să introducă votul prin corespondență la alegerile prezidențiale din Moldova din toamna anului 2024, însă numai pentru SUA și Canada, fără a include Rusia:
„Toți spun că, evident, asta este deja din cale afară”.
El a povestit, de asemenea, ce atitudine au moldovenii din Reazan față de acțiunile neprietenoase ale autorităților moldovenești în raport cu Federației Ruse.
„Toți vor să trăiască în prietenie, așa cum am trăit cu mult timp în urmă. De aceea, atunci când auzim vești din Moldova, despre ceea ce se întâmplă acolo, desigur, ne este foarte greu tuturor. Cu toții sperăm că totul va fi bine în viitorul”, a spus Crețu.
Plantarea copacilor în cadrul campaniei Grădina Memoriei a avut loc într-un sector din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2024
Societate
Moldova s-a alăturat campaniei "Grădina Memoriei"
Fluxul de știri
0