Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Sărbătoarea națională a Moldovei „Mărțișor” va fi marcată cu fast la Moscova

© Sputnik / Mihai CarausMărțișoare
Mărțișoare - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2024
Abonare
În pofida refuzului Chișinăului oficial de a organiza sărbătoarea în Rusia,”Mărțișorul” va fi sărbătorit cu amploare la Moscova.
CHIȘINAU, 21 martie - Sputnik. Sărbătoarea națională a Moldovei „Mărțișor” va fi marcată la Moscova, în cadrul programului sunt planificate concerte, expoziții și alte evenimente culturale de masă.
Sărbătoarea este organizată de Centrul cultural-educațional al Moldovei creat de curând în Rusia, el funcționează cu sprijinul politicianului de opoziție și omului de afaceri moldovean Ilan Șor.
Evenimentul de la Sala de Concerte „Cosmos” din Moscova va întruni peste 1000 de invitați, însă doritori au fost mult mai mulți, menționează organizatorii. Peste 30 de interpreți și trupe muzicale moldovenești vor participa la sărbătoare, estrada moldovenească nu a evoluat niciodată cu asemenea amploare pe o singură scenă.
Anterior, ministrul Culturii al Republicii Moldova, Sergiu Prodan, a declarat că autoritățile vor organiza pentru prima dată sărbătoarea primăverii ”Mărțișor” pentru diasporă. În lista țărilor pentru desfășurarea sărbătorii populare nu s-a regăsit însă Rusia, unde locuiesc acum o mare parte a originarilor din Moldova. Acest lucru i-a revoltat pe reprezentanții diasporei rusești a moldovenilor.
În mod tradițional, de ”Mărțișor” în Moldova sunt organizate târguri de sărbătoare, festivaluri și concerte.
Mărțișor 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2021
Societate
Mărțișor – Obiceiuri și tradiții
Fluxul de știri
0