Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin s-a adresat cetățenilor ruși după anunțarea rezultatelor alegerilor

© Sputnik / Mikhail Klimentyev / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2024
Vladimir Putin
Abonare
Putin s-a adresat cetățenilor ruși după ce Comisia Electorală Centrală a anunțat rezultatele oficiale ale alegerilor.
CHIȘINĂU, 21 mart – Sputnik. Campania electorală care s-a încheiat a demonstrat că Rusia este o familie care merge împreună pe calea istorică aleasă, a declarat Vladimir Putin în mesajul adresată cetățenilor țării, după ce Comisia Electorală Centrală a făcut publice rezultatele oficiale ale alegerilor prezidențiale.
"În definitiv, am ales calea pe care o va urma Rusia în continuare, am ales viitorul pentru noi și pentru copiii noștri. Iar semnificația acestui eveniment a fost înțeleasă de majoritatea absolută a alegătorilor care au venit la scrutin", a spus liderul rus.
El a subliniat că sprijinul concetățenilor este pentru el mai important victoria și a promis că va face totul pentru a justifica încrederea.
„Acest nivel de încredere sporește responsabilitatea pentru Rusia, pentru bunăstarea poporului nostru și reclamă o abnegație și eficiență încă mai mare din partea mea personal și a întregii noastre echipe”.
Putin a menționat că toți candidații au avut propriile abordări privind soluționarea unor probleme concrete, iar autoritățile vor folosi în munca lor toate propunerile constructive.
Președintele a dat o înaltă apreciere activității comisiilor electorale de toate nivelurile, care au acționat prompt, competent și în strictă conformitate cu legea. În teritoriile istorice ale Rusiei, membrii comisiilor electorale au dat dovadă de bărbăție și curaj și au devenit un exemplu pentru alegători, a constatat Putin.
Alegerile prezidențiale din Rusia au avut loc în perioada 15-17 martie.
Șefa Comisiei Electorale Centrale a Rusiei, Ella Pamfilova, a anunțat joi rezultatele oficiale ale scrutinului în cadrul unei ședințe speciale: Vladimir Putin a acumulat 87,28% din voturi, Nikolai Haritonov - 4,31%, Vladislav Davankov - 3,85%, Leonid Sluțki - 3,20%. Prezența la vot a fost de 77,44%, fiind una record în istoria modernă a Rusiei.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2024
Rusia
Rezultatul final: Putin a obținut 87,28% din totalul de voturi
Fluxul de știri
0