Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Incidentul cu elicopterul lovit de o dronă nu a fost discutat la ședința de astăzi a CUC

© Photo : Miroslav RotariPost de pacificatori la frontiera administrativă a regiunii transnistrene a Republicii Moldova
Post de pacificatori la frontiera administrativă a regiunii transnistrene a Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2024
Abonare
Incidentul cu elicopterul transnistrean lovit de o dronă nu a fost discutat la ședința de astăzi a CUC
CHIȘINĂU, 21 mart - Sputnik. Distrugerea prin explodare a elicopterului din una dintre unitățile militare ale regiunii transnistrene nu a fost discutată în ședința de astăzi a Comisiei Unificate de Control, afirmă Tiraspolul.
„Aceasta este o escaladare a tensiunii. Am vrut să oferim anumite informații în cadrul CUC, dar am auzit mai întâi opinia viceprim-ministrului Serebrian, care a spus că incidentul în sine a avut loc în afara Zonei de Securitate. Prin urmare, se pare că nu este nimic de discutat în această chestiune”, a declarat șeful delegației transnistrene, Oleg Beleakov.
În Transnistria, atât situația în sine, cât și faptul că acest lucru s-a întâmplat în ziua alegerilor prezidențiale din Rusia sunt considerate alarmante. Tiraspolul este pregătit să pună la dispoziție toate materialele necesare colegilor din Chișinău.
"Pentru că toate aceste procese sunt interconectate. Înțelegem perfect că astăzi s-a întâmplat în afara zonei de securitate, mâine poate avea loc în cadrul acesteia. Dacă nu suntem consecvenți în aceste chestiuni, atunci, desigur, există un element de pericol", a subliniat Beleakov.
Protesc antiguvernare la Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2024
Politică
Sondaj: practic fiecare moldovean vrea un președinte dedicat interesului național
Fluxul de știri
0