Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Primul-ministru italian a cerut evitarea cu orice preț a unei escaladări în Ucraina

© AP Photo / Andrew MedichiniGiorgia Meloni
Giorgia Meloni - Sputnik Moldova, 1920, 20.03.2024
Giorgia Meloni. Foto de arhivă
Abonare
Premierul italian Meloni s-a opus trimiterii de trupe din Occident în Ucraina
CHIȘINĂU, 20 mart - Sputnik. Premierul italian Giorgia Meloni a declarat că Roma se opune trimiterii de soldați din Vest în Ucraina, întrucât riscă o escaladare a situației care trebuie evitată cu orice preț.
"Zilele acestea, propunerea înaintată de Franța pentru o posibilă intervenție directă a trupelor UE în Ucraina a fost discutată pe larg. Voi profita de această ocazie și în această sală, așa cum a făcut-o și ministrul de externe (Antonio - n.r.) Tajani, pentru a confirma că Italia nu susține în niciun fel această idee, pe care o considerăm un semn prevestitor al unei escaladări periculoase care trebuie evitată cu orice preț", a declarat Meloni, în cadrul unei intervenții în Senatul parlamentului național.
Săptămâna trecută, ministrul de externe al Italiei, vicepremierul Tajani, a declarat că trimiterea de trupe NATO în Ucraina riscă să declanșeze cel de-Al Treilea Război Mondial și faptul că nu există un acord în această privință. El a calificat o astfel de mișcare drept o greșeală, exprimându-și speranța că "nicio țară nu se gândește la acest lucru".
Anterior, președintele francez Emmanuel Macron a declarat că UE a convenit să creeze o "a noua coaliție pentru lovituri în profunzime" - furnizând Ucrainei rachete cu rază medie și lungă de acțiune. El a mai spus că Franța va face totul pentru a se asigura că Rusia "nu va câștiga acest război". Acesta a mai declarat că liderii occidentali au discutat despre posibilitatea de a trimite trupe în Ucraina, dar nu s-a ajuns încă la un consens, "dar nimic nu poate fi exclus". În timpul unei întâlniri cu liderii opoziției la începutul lunii martie, Macron a reiterat că Franța nu are "nicio limită și nicio linie roșie" în ceea ce privește ajutorul acordat Ucrainei.
Comentând declarația lui Macron, Tajani a exclus orice posibilitate de a trimite unități italiene în Ucraina.
Fluxul de știri
0