Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

O comisie specială pentru controlul SIS va fi creată la Parlament

© Sputnik / Miroslav RotariСИБ SIS
СИБ SIS - Sputnik Moldova, 1920, 20.03.2024
Abonare
Va fi creată o comisie parlamentară specială care va monitoriza activitatea Serviciului de Informații și Securitate
CHIȘINĂU, 20 mart - Sputnik. În urma discuțiilor în cadrul ședinței organizate de Comisia securitate națională, apărare și ordine publică s-a decis crearea unei comisii care va fi responsabilă de controlul parlamentar asupura Serviciuui de Informații și Securitate, se transmite în comunicatul Parlamentului.
Potrivit comunicatului, la eveniment au participat deputați din majoritatea parlamentară și din opoziție, conducerea SIS, reprezentanți ai Procuraturii Generale și ai Centrului de la Geneva pentru Guvernarea Sectorului de Securitate.
„Noi trebuie să modificăm legislația și să trecem la o etapă nouă. Așa cum există, astăzi, subcomisia de control din cadrul Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică nu este eficientă”, a accentuat președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp.
Participanții la ședință au convenit asupra creării unui grup de lucru, în cadrul căruia să fie elaborat regulamentul de activitate al comisiei speciale permanente de monitorizare a Serviciului de Informații și Securitate. De asemenea, membrii grupului de lucru vor decide în comun alte aspecte importante pentru activitatea comisiei de monitorizare a activității SIS.

„Obiectivul nostru este să creăm un grup de lucru în care să fie reprezentanți ai fiecărei comisii, dar și reprezentanți ai instituției care monitorizează activitatea SIS, inclusiv din societatea civilă”, a mai adăugat Carp.

De menționat că, în prezent, în cadrul Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică activează o subcomisie, formată din trei membri, care monitorizează activitatea Serviciului de Informații și Securitate.
Fluxul de știri
0