Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

"Nu fraudării alegerilor": Opoziția a organizat un protest în fața clădirii CEC

© Sputnik / Rodion ProcaProtestul organizat de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor în fața CEC
Protestul organizat de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor în fața CEC - Sputnik Moldova, 1920, 20.03.2024
Protestul organizat de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor în fața CEC. Foto de arhivă
Abonare
Opoziția a protestat împotriva organizării votului prin corespondență la alegerile prezidențiale.
CHIȘINĂU, 20 martie - Sputnik. Formațiunea de opoziție Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) a organizat miercuri un protest în fața Comisiei Electorale Centrale din Moldova exprimându-se împotriva posibilei fraude la alegerile prezidențiale din republică.
"Astăzi ne aflăm la CEC pentru a spune un "nu" inițiativei prin care se dorește manipularea sistemului de vot, prin încercarea de a frauda alegerile. Așa înțelegem dorința PAS de a introduce votul prin corespondență", a declarat Vlad Batrîncă, vicepreședinte al Parlamentului și șef al fracțiunii BCS.
El a spus că propunerea privind votarea prin corespondență pentru cetățenii moldoveni care locuiesc în SUA și Canada este o discriminare față de restul concetățenilor.
"Legea spune clar că toți alegătorii sunt egali și trebuie să beneficieze de aceleași condiții. Atragem atenția asupra manipulării la referendum, anunțat de Maia Sandu, cu votul prin corespondență", a mai declarat deputatul.
De asemenea, Karaman consideră că autoritățile îi discriminează pe cetățenii moldoveni care locuiesc în alte țări, deoarece au decis să introducă acest tip de vot doar în SUA și Canada.
"De ce sunt contabilizate voturile dacă este un proiect pilot? De ce astăzi, când reprezentanții autorităților au chinuit întreaga țară, trebuie să asistăm la manipulări, la minciuni absolute și la o încercare de a ne fura viitorul nostru și al țării noastre. Considerăm că acest fapt este absolut inacceptabil. Credem că aceste amendamente nu ar trebui să fie adoptate de Parlament", a declarat Karaman.
Deputatul a îndemnat CEC să-și exprime opinia cu privire la aceste amendamente și să țină cont de toate procesele electorale, de problemele ridicate de societate și să protejeze dreptul cetățenilor noștri de a vota liber.
Anterior, Guvernul Republicii Moldova a dat aviz pozitiv proiectului de lege privind votul prin corespondență pilot în străinătate. De asemenea, documentul se află deja pe ordinea de zi a Parlamentului pentru joi, 21 martie.
Fluxul de știri
0