Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ministerul rus de Externe a comentat decizia de expulzare a diplomatului rus din Moldova

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 20.03.2024
Abonare
Maria Zaharova a calificat decizia autorităților moldovenești de expulzare a unui diplomat rus drept parte a campaniei antirusești.
CHIȘINĂU, 20 martie - Sputnik. Decizia oficială a Chișinăului de a expulza un diplomat rus este parte a unei campanii antirusești care are drept scop distrugerea completă a relațiilor ruso-moldovenești, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.
De asemenea, această decizie poate fi văzută ca o reglare de conturi cu cetățenii ruși care locuiesc în Transnistria, a spus ea.
"Pentru că li s-a oferit posibilitatea de a-și exercita voința în cadrul alegerilor prezidențiale din Rusia. Un drept constituțional", a precizat Zacharova în cadrul unui briefing.
Ea a subliniat faptul că în Republica Moldova locuiesc aproximativ 250 de mii de cetățeni ai Federației Ruse, dintre care aproximativ 220 de mii - în stânga Nistrului.
"În malul stâng, la 17 martie, peste 46 de mii de persoane au votat. Iar dacă acolo nu ar fi fost deschise secții de votare, concetățenii noștri ar fi fost privați de posibilitatea de a realiza unul dintre drepturile fundamentale ale omului, cel electoral în cadrul democrației", a declarat Zaharova.
Ea a menționat că Moscova va da un răspuns adecvat la decizia Chișinăului de expulzare a diplomatului rus.
Fluxul de știri
0