Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Compania „Teleradio-Moldova” învinuită de irosirea banilor publici

© Sputnik / OsmatescoCompania „Teleradio Moldova”
Compania „Teleradio Moldova” - Sputnik Moldova, 1920, 20.03.2024
Compania „Teleradio Moldova”. Foto de arhivă
Abonare
Aproape două milioane de lei a cheltuit compania „Teleradio-Moldova” pentru show-ul „Revelion european 2024”.
CHIȘINĂU, 20 mart - Sputnik. Într-o întâlnire a conducerii companiei cu membrii Consiliului de Supraveghere şi Dezvoltare al instituției s-a pus în discuţie raportul privind cheltuielile. Membrii Consiliului au cerut lămuriri privind cei 154 de mii de lei care s-ar fi dat pentru masa de Revelion. Potrivit raportului de cheltuieli, 720 de mii de lei s-au plătit pentru interpretarea unor melodii în cadrul programului, iar premierea angajaților televiziunii naţionale a costat încă 220 de mii de lei.
„Pe mine mă interesează cât de eficienţi au fost aceşti bani. Atât! Şi mă interesează dacă nu cumva s-au plătit bani prea mulţi pentru servicii slabe. Pentru scenariu care practic nu a fost relevant, voiam să aflu personal cât s-a plătit, pentru că scenariul acela nu merita nicio mie de lei. Pentru prezentatori nu aş fi dat nicio copeică”, a declarat președintele Consiliului de Supraveghere şi Dezvoltare al „Teleradio-Moldova”, Arcadie Gherasim.
De cealaltă parte directorul general al companiei este de părere că instituţia este atacată pentru că a îndrăznit să facă producţie locală.
Vlad Țurcanu afirmă că jumătate din banii cheltuiţi pentru Revelion au provenit din publicitate.
Săptămâna viitoare, directorul general al companiei Teleradio-Moldova urmează să prezinte în Parlamentul R. Moldova un raport privind cheltuirea fondurilor primite de instituţie din bugetul de stat.
Fluxul de știri
0