Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vasnețov despre expulzarea diplomatului rus din Moldova: Un gest neprietenos

© Sputnik / Rodion ProcaAmbasadorul Federației Ruse în Republica Moldova Oleg Vasnețov a fost convocat la MAEIE
Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova Oleg Vasnețov a fost convocat la MAEIE - Sputnik Moldova, 1920, 19.03.2024
Abonare
Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnetsov, a oferit un comentariu în exclusivitate pentru Sputnik Moldova.
CHIȘINĂU, 19 mart - Sputnik. Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnetsov, califică drept un pas neprietenos faptul că partea moldovenească l-a declarat persona non grata pe unul dintre angajații misiunii diplomatice și a menționat că acest fapt este pe picior de egalitate cu expulzarea diplomaților ruși în vara anului trecut.
"Fără îndoială, acest lucru nu are niciun fel de impact pozitiv, dar, dimpotrivă, afectează negativ starea relațiilor bilaterale <...> O altă expulzare slăbește potențialul și funcționalitatea misiunii diplomatice", a spus ambasadorul.
Mai mult, el a precizat că Ministerul moldovean de Externe a declarat că nu dorește să vadă delegația rusă la sesiunea organizației internaționale pentru alimentație FAO, care va avea loc la Chișinău. Reprezentanților ruși li s-a propus să vorbească online dacă doresc.
"Acest lucru demonstrează încă o dată atitudinea neprietenoasă a autorităților de la Chișinău <...> Așteptăm un comentariu din partea reprezentantului oficial al Ministerului rus de Externe și în continuare vor fi elaborate răspunsuri adecvate. Nu va rămâne fără răspuns, este evident", a declarat Vasnetsov.
De asemenea, el a reamintit că votul este un drept inalienabil al cetățenilor, consfințit în Constituție.
"Votul care a avut loc la Chișinău și în Transnistria a demonstrat în mod clar dorința și intenția <...> cetățenilor de a vedea Rusia nu doar ca pe un aliat, ci și ca pe un prieten", a conchis ambasadorul.
Fluxul de știri
0