Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un angajat al Ambasadei Rusiei la Chișinău a fost declarat indezirabil pe teritoriul țării

© Sputnik / Mihai CarausAmbasada Federatiei Ruse în Moldova
Ambasada Federatiei Ruse în Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 19.03.2024
Ambasada Federatiei Ruse în Moldova. Foto de arhivă
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe a emis un comunicat în care anunță că a înaintat o notă de protest Ambasadei Rusiei la Chișinău
CHIȘINĂU, 19 mart - Sputnik. Un angajat al Ambasadei Rusiei la Chișinău a fost declarat persona non grata pe teritoriul Republicii Moldova și trebuie să părăsească țara, anunță Ministerul moldovean de Externe.
Acest lucru a fost comunicat ambasadorului rus Oleg Vasnetsov, care a fost convocat astăzi la Ministerul de Externe.
„Ambasadorului i-a fost exprimat protestul în legătură cu organizarea alegerilor prezidențiale din Federația Rusă pe teritoriul regiunii transnistrene a Republicii Moldova contrar poziției autorităților moldovenești”, se menționează în comunicatul MAE.
După înmânarea notei de protest, ambasadorului i-a fost comunicat despre faptul că unul dintre angajații misiunii diplomatice a fost declarat persona non grata.
„În acest context, ambasadorului Federației Ruse i-a fost înmînată nota prin care un colaborator al Ambasadei a fost declarat persoană indezirabilă (non grata) pe teritoriul Republicii Moldova și urmează să părăsească țara”, se mai menționeă în comunicatul MAE.
În mai puțin de o săptămână, șeful misiunii diplomatice ruse a fost convocat a doua oară la sediul MAE. Prima dată, Vasnețov a fost pe 12 martie, atunci diplomatului rus i-a fost comunicată poziția de dezaprobare a deciziei referitor la deschiderea secțiilor de votare în regiunea transnistreană pentru organizarea alegerilor prezidențiale din Federația Rusă .
Fluxul de știri
0