Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Franța pregătește un contingent militar care va fi trimis în Ucraina, anunță SVR

© AP Photo / Pavel GolovkinФранцузские военные во время учений. Архивное фото
Французские военные во время учений. Архивное фото - Sputnik Moldova, 1920, 19.03.2024
Abonare
Narîșkin: Franța pregătește aproximativ două mii de militari care vor fi trimiși în Ucraina
CHIȘINĂU, 19 mart - Sputnik. Franța pregătește un contingent care urmează să fie trimis în Ucraina, a declarat directorul SVR (red. - Serviciul de Informații Externe al Rusiei), Serghei Narîșkin, cuvintele sale fiind citate de biroul de presă al serviciului de informații.
"Actuala conducere a țării nu-i pasă de moartea cetățenilor francezi și de îngrijorările generalilor. Conform datelor primite de SVR al Rusiei, contingentul care urmează să fie trimis în Ucraina este deja în curs de pregătire. Pentru început, acesta se va ridica la aproximativ două mii de persoane", a declarat șeful agenției.
După cum a precizat Narîșkin, oficialii militari francezi se tem că o unitate militară atât de numeroasă nu va putea în niciun caz să fie transferată și dislocată în Ucraina fără a fi observată.
"Astfel, ea va deveni o țintă prioritară legitimă pentru atacurile forțelor armate ruse. Însemnând prin urmare că vor avea soarta tuturor francezilor care au venit cu sabia pe teritoriul Lumii ruse", a subliniat el.
Narîșkin a menționat că Parisul este vizibil îngrijorat de numărul crescut de francezi uciși în Ucraina. El a subliniat că președintele Emmanuel Macron va trebui, mai devreme sau mai târziu, să dezvăluie publicului adevărul nepotrivit, dar că încearcă să întârzie acest moment cât mai mult posibil.
În același timp, potrivit SVR, Palatul Elysee consideră că numărul francezilor morți "a depășit deja un prag psihologic semnificativ".
"Divulgarea unor astfel de date sensibile este capabilă să provoace proteste ale cetățenilor, mai ales în contextul protestelor antiguvernamentale în masă ale fermierilor din întreaga țară", a adăugat șeful serviciului de informații.
Potrivit șefului SVR, ministerul francez al Apărării recunoaște neoficial că Parisul nu a mai cunoscut astfel de înfrângeri în străinătate de la războiul din Algeria din a doua jumătate a secolului XX.
Narîșkin a reamintit că numai atunci când armata rusă a distrus punctul de desfășurare temporară a străinilor de lângă Harkov, la 17 ianuarie, zeci de cetățeni francezi au fost uciși, iar de atunci "astfel de lovituri au devenit o normă în conflictul ucrainean".
"Conducerea militară are temeri legate de nemulțumirea ofițerilor francezi de nivel mediu în funcție din armata franceză. Printre morți, aceștia din urmă sunt "disproporționat de numeroși", iar în stadiul actual există deja probleme în ceea ce privește recrutarea de "voluntari" care să asigure schimbul și "înlocuirea celor care au renunțat" în teatrele de operațiuni militare ucrainene", a explicat directorul SVR.
În același timp, Parisul ascunde cu grijă atât numărul victimelor, cât și faptul că militarii francezi participă la conflictul din Ucraina. Din această cauză, autoritățile țării se confruntă cu dificultăți în rezolvarea problemelor practice privind îngroparea morților, plata despăgubirilor către familiile acestora și a pensiilor pentru persoanele cu handicap.
La sfârșitul lunii februarie, Macron a declarat că Parisul va face totul pentru a se asigura că Rusia "nu va câștiga acest război". El a spus că liderii occidentali au discutat despre posibilitatea de a trimite trupe în Ucraina, dar că nu s-a ajuns încă la un consens.
Ulterior, politicianul, care a fost aspru criticat pentru aceste remarci atât de aliații săi din NATO, cât și în țară, a precizat că toate cuvintele sale au fost atent analizate. În timpul unei întâlniri cu liderii opoziției la începutul lunii martie, Macron a reiterat că Franța nu are "nicio limită și nicio linie roșie" în problema asistenței acordate Kievului.
Comentând cuvintele președintelui francez privind trimiterea de trupe în Ucraina, Kremlinul a declarat că o astfel de evoluție ar duce în mod inevitabil la o ciocnire militară directă între Rusia și NATO.
Fluxul de știri
0