Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Slusari: așa-zisul ministru al economiei Alaiba trebuie să demisioneze

© Sputnik / Rodion ProcaDumitru Alaiba
Dumitru Alaiba - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2024
Abonare
Alexandru Slusari cere demisia lui Dumitru Alaiba
CHIȘINĂU, 18 mart – Sputnik. Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova, Alexandru Slusari, scrie pe o rețea de socializare că cifrele statistice sunt un „verdict” pentru Dumitru Alaiba, care nu ar mai ttrebui să se rețină în funcția de ministru al economiei.
Slusari folosește sintagma de „așa-zis” ministru pentru Alaiba.
„PIB-ul Ucrainei în 2023 a crescut cu aproape 5 %. Țara practic este distrusă de război. În România PIB-ul în anul trecut s-a majorat cu peste 2 %. Cu toate problemele politice și coaliția nefirească. În Moldova, condusă de un sîngur partid cu 63 de mandate, PIB-ul în anul de referință s-a ridicat tocmai cu 0,7 procente”, scrie Slusari.
El continuă: „Ministru avem. Dar economia cam pe ducă. Ea dispare cu tot cu жалобная книга a lui Alaiba și cu peste 120 de mii de oameni apți de muncă, care au migrat în perioada 2021-2023”.
Îndemnul lui Slusari este acesta: „Dumitru, pleacă, te rog!”.
El mai susține că Alaiba nu are nimic de a face cu sectorul real al economiei și cu producătorii autohtoni.
„Declarațiile tale despre ce trebuie de făcut în domeniul economic sunt ridicole. Parcă vorbește un deputat din opoziție. Cu aceeași înflăcărare ai insistat în 2013 că la BEM nu sunt probleme. Moldova are nevoie categoric de altă abordare în economie”, conchide Slusari.
Dumitru Alaiba nu a comentat deocamdată această postare.
Dorin Recean - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2024
Politică
Zvonuri: Recean urmează să demisioneze
Fluxul de știri
0