Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov: opinia SUA nu contează și nu merită a fi luată în considerare

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaDmitri Peskov
Dmitri Peskov - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2024
Dmitri Peskov
Abonare
Peskov: opinia SUA nu contează și nu merită a fi luată în considerare
CHIȘINĂU, 18 mart – Sputnik. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a comentat declarațiile unor cancelarii occidentale despre alegerile din Rusia și a subliniat, între altele, că ceea ce se declară la nivel oficial în SUA nu este opinia care merită să fie luată în considerare și care ar fi importantă.
„Să vorbești despre „nelegitimitatea” alegerilor din Rusia înseamnă să numești ”nelegale” peste 87% din voturile cetățenilor ruși, asta este absurd”, a spus Peskov.
Peskov a mai spus că în următoarele trei zile, Vladimir Putin va continua să primească felicitări din partea omologilor săi străini cu ocazia victoriei în alegeri.
El a subliniat, totodată, că Putin, vorbind despre crearea unei zone sanitare la granița cu Ucraina, a avut în vedere luarea măsurilor pentru asigurarea securității teritoriului Rusiei, care este supus atacurilor.
„Statele Unite sunt de facto profund implicate în conflictul din Ucraina și sunt, în esență, în luptă cu Rusia”, a precizat oficialul.
Drapelul Austriei - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2024
Internațional
Austria își păstrează neutralitatea în privința conflictului ucrainean
Fluxul de știri
0