Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Ministerul rus de Externe, despre incidentul de la misiunea diplomatică de la Chișinău

© Sputnik / OsmatescoPerrsoana care a aruncat un container inflamabil peste gardul Ambasadei Federației Ruse pe data de 17 martie 2024
Perrsoana care a aruncat un container inflamabil peste gardul Ambasadei Federației Ruse pe data de 17 martie 2024 - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2024
Perrsoana care a aruncat un container inflamabil peste gardul Ambasadei Federației Ruse pe data de 17 martie 2024
Abonare
Ministerul de Externe al Rusiei despre incidentul de la ambasada de la Chișinău: vom cere ca vinovatul să fie pedepsit.
CHIȘINĂU, 18 mart – Sputnik. Partea rusă va cere o pedeapsă corespunzătoare pentru persoana care a încercat să incendieze misiunea diplomatică rusă la Chișinău, a declarat pentru RIA Novosti viceministrul de externe al Federației Ruse, Evgheni Ivanov.
Duminică în preajma Ambasadei Rusiei la Chișinău a avut loc un incident: o persoană necunoscută a aruncat peste gardul misiunii diplomatice un obiect cu un amestec inflamabil. Procesul de votare de la ambasadă a fost suspendat temporar.
„Cel care a comis acest fapt a fost reținut de poliția moldovenească, iar toate împrejurările sunt acum clarificate. Prin urmare, vom continua să cerem o pedeapsă corespunzătoare pentru această persoană", a spus Ivanov.
Anterior Rusia i-a solicitat la Moldovei deschiderea mai multor secții de votare pentru alegerile prezidențiale din Federația Rusă. Autoritățile moldovenești au permis însă deschiderea unei singure secții de votare pe teritoriul ambasadei Rusiei la Chișinău. Președintele parlamentului țării și liderul partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, i-a cerut Moscovei să renunțe la deschiderea de secții de votare pe teritoriul nerecunoscutului RMN. Ministrul de Externe Mihai Popsoi a avertizat că Chișinăul va lua măsuri pentru prevenirea acțiunilor contrare suveranității Republicii Moldova.
Marți, șeful misiunii diplomatice a Rusiei în Moldova, Oleg Vasnețov, a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe al Republicii, care i-a fost exprimat un protest față de deschiderea secțiilor de votare în Transnistria. Alegerile prezidențiale din Rusia anterioare au avut loc în martie 2018, când au fost deschise trei secții de votare în Moldova, iar alte 24 au fost deschise în Transnistria (acolo locuiesc peste 200 de mii de cetățeni ruși).
Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2024
Moldova și Rusia
Tentativă de provocare a unui incendiu la ambasada rusă din Chișinău
Fluxul de știri
0