Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu vrea referendum pro-european în ruptul capului

© Sputnik / Rodion ProcaMaia Sandu susține o conferință de presă despre ideea sa de a face referendum de aderare la UE
Maia Sandu susține o conferință de presă despre ideea sa de a face referendum de aderare la UE - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2024
Maia Sandu susține o conferință de presă despre ideea sa de a face referendum de aderare la UE
Abonare
Maia Sandu vrea referendum pro-european în ruptul capului
CHIȘINĂU, 18 mart - Sputnik. Maia Sandu a anunțat că merge înainte cu ideea sa de organizare a unui referendum care ar urma să se termine – asta este dorința Maiei Sandu – cu includerea în Constituția Republicii Moldova a acestui curs de politică internă și externă.
Mai mult, potrivit lui Sandu, toate partidele politice vor fi, atenție, obligate să urmeze acest curs politic, să contribuie la realizarea acestui proiect – cel de aderare la UE.
Sandu a vorbit la conferința de presă despre avantajele aflării în UE: loc al diversității, spațiu al păcii, piață pentru produsele moldovenești etc.
Sandu nu a spus niciun cuvânt despre dezavantaje și despre riscuri legate de UE. Adică a prezentat exclusiv partea pozitivă în opinia sa. Nimic despre temele și zonele de risc despre care trebuie să fim conștienți și să luptăm pentru ele: familia, educația copiilor, moralitatea în spațiul public și în cultură, în sistemul de educație etc.
Chiar dacă Sandu nu a spus-o, dar se pare că de cei care vor îndrăzni să iasă din tiparul propagandistic pro-UE, să pună în discuție aspectele periculoase, se va ocupa SIS.
Însă până atunci urmează să vedem cum va merge guvernarea ca buldozerul înainte cu ambiția Maiei Sandu privind referendumul, dacă îl va impune cu multe sau cu puține excese și abuzuri și dacă nu cumva această obligare a tuturor să facă ceea ce vrea o grupare îngustă se va întoarce contra lor până la urmă.
Mihai Popșoi - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2024
Moldova și Rusia
Popșoi: Moldova aplică 80 % din sancțiunile contra Rusiei
Fluxul de știri
0