Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fermierii moldoveni anunță reluarea acțiunilor de protest

© Sputnik / Rodion ProcaProtest al fermierilor
Protest al fermierilor - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2024
Protest al fermierilor. Foto de arhivă
Abonare
Fermierii au anunțat o acțiune de protest împotriva abuzurilor poliției.
CHIȘINĂU, 17 mart - Sputnik. Fermierii moldoveni vor ieși din nou la o acțiune de protest, de data aceasta opunându-se "intimidărilor și abuzurilor poliției". Acest lucru a fost anunțat de asociația "Forța Fermierilor".
Într-o declarație remisă presei, fermierii au spus că după suspendarea protestelor, pe care autoritățile au recunosc ca fiind pe deplin justificate, protestatarii au primit numeroase amenzi. Unii dintre ei au fost vizitați de forțele de ordine și amenințați că vor fi duși cu forța la secția de poliție.
Fermierii și-au exprimat indignarea față de comportamentul autorităților și au declarat că "într-un stat cu aspirații europene, o astfel de presiune este inacceptabilă".
"Putem compara acțiunile fermierilor din multe țări ale UE și atitudinea forțelor de ordine față de aceștia. Fermierii consideră că acțiunile poliției sunt comandate de sus și au ca scop intimidarea producătorilor agricoli pentru a renunța la proteste", a declarat asociația într-un comunicat.
În acest sens, fermierii au anunțat că vor organiza o acțiune de protest luni, 18 martie, în apropierea secției de poliție din Hîncești.
Fluxul de știri
0