Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Chișinăul condamnă activitatea electorală a Rusiei în regiunea transnistreană

© Sputnik / Miroslav RotariSediul Ministerului moldovean al Afacerilor Externe
Sediul Ministerului moldovean al Afacerilor Externe - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2024
Abonare
Chișinăul condamnă activitatea electorală a Rusiei în regiunea transnistreană
CHIȘINĂU, 17 mart – Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova anunță printr-un comunicat faptul că „condamnă cu fermitate activitățile electorale neautorizate ale Rusiei pe teritoriul suveran al Republicii Moldova în Unitățile Administrativ-Teritoriale de pe malul stâng al Nistrului”.
Mai mult, ministerul moldovean de Externe a făcut apel la comunitatea internațională „să sprijine un ordin bazat pe reguli și să denunțe acțiunile Rusiei”.
Ce înseamnă acel „ordin bazat pe reguli”, despre care nu cunosc nimic concret nici specialiștii în drept și nici cei în relații internaționale, instituția nu a precizat.
Despre „reguli” în relațiile internaționale a vorbit anterior și președintele moldovean Maia Sandu, însă nici ea și nici occidentalii oficiali care au început de curând să speculeze cu acest termen nu explică unde sunt scrise regulile respective, ca să le citească oamenii și să le cunoască.
Alegeri prezidențiale în Rusia, 17 martie 2024, secția de votare de la Ambasada Rusiei la Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2024
Moldova și Rusia
Rând mare la secția de votare din incinta ambasadei Rusiei la Chișinău
Fluxul de știri
0