Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Macron și-a condus țara în haos și acum o duce spre război, a spus Le Pen

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Accesați arhiva multimediaФранцузский политик Мари Ле Пен
Французский политик Мари Ле Пен  - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2024
Abonare
Le Pen: Macron a condus Franța spre haos, iar ieri a spus clar că o conduce spre război
CHIȘINĂU, 15 mart - Sputnik. Președintele francez Emmanuel Macron mai întâi a condus țara în haos, iar acum vrea să o conducă și în război, a declarat vineri liderul fracțiunii partidului de dreapta Adunarea Națională (Reassemble Nationale), Marine Le Pen, care a comentat declarațiile recente ale liderului francez cu privire la Ucraina.
Mai devreme, într-un interviu acordat postului de televiziune France 2, Macron a declarat că Franța este pregătită să răspundă la o eventuală escaladare din partea Rusiei și "să ia decizii pentru a garanta că Rusia nu va câștiga niciodată". În același timp, el a precizat că "Franța nu este în război cu Rusia și cu poporul rus", dar susține Ucraina, care "trebuie să se întoarcă la granițele recunoscute la nivel internațional". El a mai spus că Franța nu va lua niciodată inițiativa unei acțiuni militare în Ucraina.
"Până acum știam că Emmanuel Macron ne conduce spre haos, de aseară știm că el vrea de asemenea să ne conducă spre război", a scris Le Pen pe pagina sa de socializare X.
Ea a spus că Macron povestește cu calm despre "cel mai rău lucru care i s-ar putea întâmpla țării", considerând acest lucru ca fiind nu mai mult decât un inconvenient " ca și cum ar fi vorba de a te ridica de pe un scaun".
"A te juca cu viețile francezilor cu o asemenea indiferență este de neînțeles", a adăugat politicianul.
Anterior, Florian Philippot, liderul partidului "Patrioții", candidat la alegerile europarlamentare, condamnase și el comentariile lui Macron privind Ucraina spunând că președintele a folosit expresii care ar putea justifica folosirea armelor nucleare.
Fluxul de știri
0