Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Loviturile Ucrainei asupra Rusiei nu vor rămâne nepedepsite, afirmă Putin

© POOL / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2024
Vladimir Putin. Foto de arhivă
Abonare
Putin: Loviturile ucrainene asupra teritoriului rusesc nu vor rămâne nepedepsite
CHIȘINĂU, 15 mart - Sputnik. Rușii vor răspunde cu și mai multă coeziune la tentativele de provocare, iar loviturile Ucrainei nu vor rămâne nepedepsite, a declarat președintele Vladimir Putin în cadrul unei reuniuni cu membrii permanenți ai Consiliului de Securitate.
Șeful statului a declarat că reprezentanții regimului de la Kiev au efectuat mai multe sabotaje și atacuri teroriste în regiunile de frontieră ale Rusiei pentru a împiedică desfășurarea alegerilor prezidențiale.
"Sunt sigur: poporul nostru va răspunde la aceste acțiuni cu o coeziune și mai mare. Oare pe cine au decis să intimideze? Pe poporul multinațional al Rusiei? Un astfel de lucru nu s-a întâmplat până acum și, sunt sigur, nu se va întâmpla nicicând. <...> Astfel de lovituri nu rămân și nu vor rămâne nepedepsite", a declarat Putin.
Potrivit acestuia, un alt obiectiv al inamicului este de a distrage atenția cetățenilor săi și a publicului din alte țări, de la care Ucraina cerșește bani și alte ajutoare, față de adevărata situație de pe front, unde trupele rusești dețin cu încredere inițiativa.
Per total, a precizat președintele, regimul de la Kiev a făcut patru tentative de sabotaj în regiunea Belgorod și una în regiunea Kursk, implicând peste 2.500 de persoane, 35 de tancuri și aproximativ 40 de vehicule blindate.
"Începând cu 12 martie și până în prezent, inamicul, folosind unități speciale, mercenari străini și forțe de sprijin ale FAU, a făcut mai multe încercări pentru a pătrunde și a se stabili pe teritoriul nostru. <...> În niciuna dintre direcții nu a avut succes, peste tot a fost respins și s-a retras, sau mai degrabă - a fugit cu pierderi grele", a subliniat șeful statului.
În concluzie, Putin a promis că va oferi toată asistența și sprijinul necesar locuitorilor din regiunile de frontieră afectate de atacurile trupelor de sabotori ucraineni.
În perioada 12-14 martie, trupele grupului Zapad, împreună cu FSB, au dejucat mai multe încercări ale militanților ucraineni de a pătrunde pe teritoriul regiunilor Belgorod și Kursk. Aviația și artileria rusească au nimicit peste 550 de sabotori, 16 tancuri, 19 vehicule blindate de luptă, inclusiv 11 BMP Bradley de fabricație americană, și 15 vehicule.
Fluxul de știri
0