Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

ANRE urmează să revizuiască tarifele la energia electrică

© Sputnik / Igor Zarembo / Accesați arhiva multimediaMuncitor la un panou de distribuție a energie electrice
Muncitor la un panou  de distribuție a energie electrice - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2024
Muncitor la un panou de distribuție a energie electrice. Foto de arhivă
Abonare
Furnizorii de energie electrică au solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică
CHIȘINĂU, 15 mart - Sputnik. „Premier Energy” și „Furnizarea Energiei Electrice Nord” au solicitat majorarea tarifelor. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică urmează să revizuiască tarifele la energia electrică săptămâna viitoare.
În demersul său, „Premier Energy” a solicitat pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de joasă tensiune (consumatorii casnici), „Premier Energy” a cerut tariful de 2,77 lei/kWh, comparativ cu 2,39 lei/kWh (fără TVA). Proiectul ANRE prevede un tarif de 2,34 lei/kWh.
O situația similară este și în cazul SA „Furnizarea Energiei Electrice Nord”. Pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de joasă tensiune (consumatori casnici), furnizorul a cerut un tarif de 3,01 lei/kWh, comparativ cu 2,88 lei/kWh (fără TVA) în prezent. În acest caz, proiectul ANRE prevede un tarif de 2,84 lei/kWh.
Ședința ANRE la care vor fi revizuite tarifele la energia electrică este planificată pentru 19 martie, ora 10:00. Ultima dată tarifele la lumină au fost ajustate în 10 noiembrie 2023.
Fluxul de știri
0